Työtilanteeseen

Palveluja, jotka tukevat työllistymistä ja ammattivalintaasi. Voit olla tällä hetkellä työtön, eläkkeellä, sairauslomalla tai muulla tavoin työelämän ulkopuolella.

TE-palvelut:

Pohjanmaan TE-palvelujen yhteystiedot

Työllistymistä edistävät palvelut ja kulukorvaus


Kokkolan kaupungin työllisyyspalvelut  Kokkolan Kaupungin työllisyyspalveluiden tavoitteena on tukea asiakkaan polkua työllistämistä edistävien palvelujen kautta avoimille työmarkkinoille, sekä toimia työllisyydenhoidon tuki- ja asiantuntijayksikkönä.

Keski-Pohjanmaan oppisopimustoimisto  Oppisopimuskoulutus on työelämälähtöinen tapa opiskella ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus omasta osaamisesta, jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot tai hankkia lisäkoulutusta.

Ohjaamo / nuorten palvelut  Ohjaamo Keski-Pohjanmaa on matalankynnyksen palvelu kaikille alle 30- vuotiaille Kokkolan ja Kaustisen seutukunnissa.

Kannus työpaja  Seinätön työpaja on suunnattu kannuslaisille alle 29 -vuotiaille nuorille tarkoituksena parantaa nuoren valmiuksia päästä avoimille työmarkkinoille tai koulutukseen, sekä lisätä alueen työmarkkinatietoutta.

Kannus starttivalmennus  Starttivalmennus tarjoaa apua elämää hankaloittavien asioiden selvittämiseen ja motivaation löytymiseen. Tavoitteena on löytää rytmi arkeen ja uusia näkökulmia.

Keski-Pohjanmaan TYP  TYP-palvelun tavoitteena on edistää asiakkaiden osallisuutta yhteiskuntaan ja työmarkkinoille.

Työmarkkinatori  Työmarkkinatori tuo työelämän palvelut yhteen paikkaan


Kolmannen sektorin palvelut

Kokkotyö-säätiö  Kokkotyö-säätiö on työvalmennuksen asiantuntija- ja palveluorganisaatio.

SPR-kirppikset  SPR-Kirppikset työllistävät vuosittain useita satoja henkilöitä palkkatukityöhön, oppisopimuskoulutukseen, työkokeiluihin ja kuntouttavaan työtoimintaan.

Lisäksi Keski-Pohjanmaalla toimii yksityisiä rekrytointiyrityksiä, jotka välittävät työntekijöitä asiakasyrityksille.